biffar

Herre min jävlar. 260kilo i vikter. Inget svett, inga tårar. Stålmännen nere på det stora gymmet i fagersta lyfter dom här vikterna, dom ser ut som motorcykel knuttarna från rescue inc (sök på internet) fast av den tunnare typen dock.  pappa lyfte ett x-antal vikter mindre och vi bara stod och flinade åt varandra inne i träningslokalekn när vi jämnförde pappas vikter mot deras. Min pappa har en tendens att gilla humor och alla som känner mig vet nog att jag ärvt min humor efter pappa.
pappa flinar och ska hämta lite mindre vikter för att sätta dit på stången när han ska byta övning, han går fram till dom här biffarna med ett flin öppnar munnen och säger ja det gör väll inget att jag tar dom här små vikterna för jag antar att ni inte behöver dom (tystnad i rummet) och sen flinar en av dom och säger tillbaka nejnej ta dom du ;P. Jag brister ut i ett tyst skratt ser hur pappas ögon ler detsamma, vi behöver nog äte upp oss lite båda två tror jag.

Min dag, så här lever jag.

Min dag har i det stora hela bestått av, träning, kost och ekonomi.
Har pluggat och gått igenom lite näringslära.
Att det finns så mycket att lära sig inom träning och kost är helt ofattbart sjukt egentligen, man tror bara att om man äter och tränar så behöver men oftats inte veta mer men för min del är det något som drar mig in i alla siffror i alla kolhydrater i alla olika fetter ja i allt som har med tränig och kost att göra, det intresserar mig och det är en del av min vardag.
Jag tränar inte för att gå ner i vikt och jag läser inte om fetter och kolhydrater för att jag måste veta om jag kan äta en choklad muffins när jag redan ätit friterad kyckling och annat gott på en kina resturang tidigare under dagen, nej det är inge sådant det handlar om för mig, utan för mig handlar det mer om att gå upp, hålla min ideal vikt och att ha koll på att jag får i mig allt jag behöver för att kunna orka igenom en hel arbetsdag på jobbet samt träningspass efteråt och dessutom blir jag lite klokare för varje ord jag läser i mina böcker och vem vet en dag kanske jag får nytta av att berätta hur många fetter eller kolhydrater en kiwi tillexempel innehåller.


sådan är jag

Jag är mycket intresserad av, vad som pågår i min omgivning. Jag gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Jag gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Jag använder min kalender flitigt för att hålla koll på de sakerjag skall komma ihåg. Jag fattar snabbt beslut – även när det gäller min värdering av andra människor. Därför kan min omgivning uppfatta mig som lite dominant emellanåt.

Jag är detaljorienterad och en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Jag är resultatinriktad och vill helst göra saker på ett sätt jag är van att göra dem på.

Jag lever mig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Jag värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån mina personliga värderingar.



Det som ni precis läst här ovan fick jag ut av att göra ett personlighets test! det läskiga är fan att det stämmer in jävligt bra. Så här har ni en bild av mig, Amanda Joanna Wallin!


Syndat efter flingorna

Ack jag har syndat på en söndag. Mor och far var nyss förbi och hjälpte mig lägga klart golvet i köket och med sig hade dom den stora frestelsen av en gigantisk godispåse, jag kunde helt enkelt inte hålla mig så nu sitter jag här liten som en mus i min stora lägenhet och skäms över mitt föräderi till mig själv, 3 dagar med sött, Nu hamnar jag garanterat i helvetet, men å andra sidan är det bara se det från den ljusa sidan, jag kommer få vara solbränd resten av mitt långa liv nere i lågorna.

Flingor

Mm choklad arom med fullkorn, kan det bli mycket bättre än nyttiga barn flingor från Nesquik med mjölk, jag sveper mig bort till fjärranland med min fling skål.


Film

Sitter och kollar på waterboy, en annorlunda helt unik och fantastisk film när man väll sett den någon gång.
När jag såg den första gången kunde jag knappt kolla klart på filmen, vet inte riktigt varför. Nu har jag nog sätt den 3ggr eller något och jag tycker faktiskt den är bra nu, sa efter första gången att filmen sög och såvidare men efter att en kompis till mig prompt skulle kolla på filmen så vart jag med sittandes framför den förskräckligt dåliga filmen igen, men efter den kvällen fastnade jag för filmen. Hel grym film och jag tipsar alla som inte sett den att kolla på den och skulle ni inte gilla den första gången, kanske ni gillar den andra gången precis som jag, ge den en andra chans det är väll så det är med vissa saker i livet iaf, att någon/något behöver yttligare en annan chans för att få kunna bevisa att den/det har något bra med.

Sommartid

I natt ställer vi om klockan.
Enligt mig är det helt värdelöst att ställa fram och tillbaka klockan varje år, varför kan man inte bara ha samma tid år ut och år in.
Jag råkar såklart Jobba imorgon också så jag lovar att bara för att jag ska ställa om min klocka innan jag går och lägger mig kommer den garanterat slå om sig själv en timme framåt igen så jag kommer väll stå på jobbet imorgon 2 timmar för tidigt, det skulle vara en så jävla typisk grej som bara folk vid namn Amanda kan lyckas göra.
Vilka nedrans påhitt folk har kommit på genom tiderna som vi människor existerat här på våran stora jord.
Vem var det egentligen som kom på det här med att ställa om klockan varje år, sommar/vinter tid, om du som läser det här har någon aning kan ni ju gärna tala om det för mig!

V-dagen

V som i att fåglarna bildar ett v-format uppe i himlen men det kan ju också vara så att v-dagen står för våffel dagen!
Här hemma flyger våfflorna förtillfället högt uppe i luften, man känner hur det bara osar våfflor i hela lägenheten, dom lägs upp på ett fint fat, grädden vispas för fullt och sylten är precis framtagen kall ifrån kylskåpet, jag sätter mig ner med en kniv och gaffel i vardera hand redo att hugga in i läckerhetena men sen vaknar jag, nyper mig själv och jag är tillbaka i verkligheten, utan våffeljärn på våffeldagen, smaklig måltid allihopa!

Varför mängder?

Hur kommer det sig egentligen att man köper så många olika sorter utav lösgodiset när man väll köper det?
Varför inte bara köpa det man är extremt sugen på eller ens egna favoriter?
Nej man ska prompt köpa så många av dom halv goda godisarna bara för att det ska finnas mer att välja emellan, men ändå när du väl sitter där med godispåsen i knät framför tvn så tvingar du dig själv att äta upp dom inte så goda först för att ha favoriterna kvar till sist och just under den tiden när du äter dom där mindre goda godisarna känns det som ett stort förevigt stigande berg som verkligen inte vill minska, man vill ju i slut änden bara komma åt dom godaste, så varför inte bara köpa dom om det nu så bara handlar om 2-3 olika sorter.?

Uppdatering

Dagen!

Tvätta nya underkläder innan andvändning sa herr Micke till mig. Om man har känslig hud kan man annars få utslag och klåda i underlivet, så om du haft nya trosor på en fest och sedan hamnar i säng med någon behöver icke detta betyda att du fått någon köns sjukdom om det kliar utan att du är för känslig mot kemikalierna i underklädesplagget ;).

Rena rama, nej inte ROLF!

Det är rena rama glasgatan ute nu.
Kan lika bra leta fram skriskorna och åka mig fram till jobbet istället för att hasa mig fram på skorna, det först nämnda går nog bokstavligt talat mycket bättre. Eller vad tror ni?

Utekväll

Att mina planer rubbas ibland är något man helt enkelt får leva med om man heter Amanda. Min planerade lugna hemma kväll slutade med utgång på GM för att se Petter uppträda.
Tur att man har en del vänner som verkligen bryr sig iaf, bättre få nära en flera och falska.
Avskyr när man gör så mycket för folk och bara får knivar i ryggen tillbaka, men jag antar att så är livet upplagt?
Man måste ha det där dåliga för att uppskatta det som verkligen är bra, ingenting förändras heller det som är så himla deprimerande. För om ca 50 år när vi är 70 och påväg in på ett boende kommer man sitta där indelade vid olika bord och snacka skit om varndra, tragiskt? Ja minst sagt.
Ville egentligen bara passa på att tacka Karlkvit som drog med mig ut i dimman.

                                


Inget speciellt, bara ord.

Ögonen står i kors och jag ser knappt något pga detta, klockan pendlar på 19:33 och jag är redan trött, kan nästan tro att jag är 96år och behöver rullator för att ta mig fram från rum till rum.
Nu är nästan köket färdig ställt också, ska bara upp lite små lampor i skåpen och sen ska en vägg tapetseras.
Ska bli så skönt när allt är färdigt sen.
Känner mig väldigt pigg och framåt med allt vad livet har att erbjuda, är hur mycket som helst som förändras dagligen och känns även som det alltid är något som drar ner en dag för dag men jag fortsätter bara trampa uppåt för den långa rulltrappan som bara tycks gå, gå och gå. Med tanke på gå var jag in på ikea idag för att köpa batterier, men såklart hade dom inte i den strl jag ville ha, konstigt nog, så nu sitter jag här igen utan batterierna som jag verkligen behövde. Slänger in en sån här dagens outfit också bara för att komma upp i klass 1 som dom stora bloggarna, se och njut av den här bloggens första outfit uppenbarelse.


Leggins - nelly, skjorta - bomerang, armband & halsband - Thomas sabo


Livet

Uppdateringarna här på bloggen är ibland som solen och molnen, ibland är solen framme i dagar och ibland borta.
Sitter framför mina två underbara dumburkar här hemma i mitt ljuva hem som förtillfället luktar målar färg, vill du bli hög kan du gå in och sätta dig i mitt kök, stirra i taket och till slut nanna sött, skämt o sido jag håller på och helrenoverar köket.
Imorgon har jag lånat mammas blå springare, har med andra ord tillgång till bil enda fram till onsdag kväll, så imorgon blir det nog in till västmanlands storstad det välbekanta västerås för att shoppa hem kanske några fler vår gobitar eller varför bara inte något mer man kan sitta och sukta efter att få använda någon gång när mitt liv åter igen blir fartfyllt och adrenalin rikt.
med tanke på gobitar inför skaffade jag mig ett par solglasögon för 1.600 kr från emporio armani, det hände i studens hetta helt enkelt, man måste få unna sig ibland och den här gången kände jag för att par bra och användbara solglasögon, hoppas på sol nu då dom på affären inte kunde lova garanti på bra solväder så får jag väll be gud om det istället.